De leukste budget bedrijfsuitjes

Een escaperoom, paddle boarden of een weekend naar een eiland; bedrijfsuitjes worden steeds groter en origineler. Maar, niet ieder bedrijf heeft een groot budget om dit soort activiteiten te betalen. Heb je wat minder inkomsten gemaakt, maar wil je alsnog iets leuks doen met je team? Er zijn genoeg dingen die je kunt doen zonder veel geld te hoeven besteden. 

Een fietstocht met picknick 

Zin om iets actiefs te doen met je team? Neem je collega’s mee op een fietstocht in de buurt, dit is een leuke en goedkope activiteit als je nadenkt over het organiseren van bedrijfsuitjes. Dit kan zowel in de stad als op het platteland. Ga op zoek naar een mooie fietsroute en stippel je route uit. Je zult merken dat er veel meer te zien en te doen valt in je eigen omgeving dan je oorspronkelijk had gedacht. Informeer van tevoren wel bij je collega’s of iedereen een fiets heeft. Mist er een fiets? Er is vast een andere collega die een tweede heeft. En, als dit niet het geval is, kun je altijd een fiets huren voor een klein bedrag.  Zorg dat je genoeg pauzes inlast op plekken tijdens actieve bedrijfsuitjes zoals deze. Je kunt dit doen bij een restaurant, maar je kunt ook een picknick meenemen als je bedrijfsuitjes wilt organiseren die écht low-budget zijn. 

Dagje naar het strand 

Uitwaaien is gratis. Naar het strand gaan is dus één van de bedrijfsuitjes waar je weinig geld aan kwijt bent. Als het strand enigszins dicht in de buurt is, kun je een dagje naar het strand organiseren. Als je naar het strand gaat, hoef je geen ruimte af te huren of andere programma’s in te kopen. Je kunt zelf een spelcircuit organiseren. Kies een aantal verschillende spellen uit, verdeel je collega’s in teams als je met veel mensen bent. Ooit van ‘Ben jij dat?’ gehoord? In dit spel vorm je tweetallen. Eerst zeg je beiden op 10 verschillende manieren ‘Ben jij dat?’. Daarna doe je een blinddoek om en verspreid je je over het veld. Nu is het de bedoeling om je partner zo snel mogelijk te vinden door ‘Ben jij dat?’ te roepen. Vinden jullie elkaar het eerst? Dan win je het spel. De rest gaat nog wel door. 

Een spellencircuit als bedrijfsuitjes 

Er zijn talloze andere spellen die je kunt doen. Een bekend spel dat geschikt is voor bedrijfsuitjes is mijnenveld. Als je mijnenveld speelt tijdens bedrijfsuitjes, verdeel je verschillende attributen over een gebied. Verdeel de groep in tweetallen. Eén van ieder koppel wordt geblinddoekt. Deze persoon moet naar de andere kant van het veld zien te komen zonder de ‘mijnen’ aan te raken. De partner staat aan de zijlijn en geeft aanwijzingen. Dit spel is een ideaal spel als je beter wilt leren communiceren met je team. Je kunt mijnenveld opnemen in het spelcircuit, samen met bijvoorbeeld estafette. Je kunt mijnenveld, of ‘Ben jij dat?’ het beste buiten spelen. Denk aan een zandvlakte op de heide, een groot grasveld of eventueel binnen in een gymzaal. 

Organiseer een pokerwedstrijd

Het is natuurlijk niet altijd weer om naar buiten te gaan. Voor in de koude wintermaanden zul je toch andere bedrijfsuitjes moeten bedenken voor binnen. Een van de dingen die je kunt doen is een pokeravond. De basis van pokeren is relatief makkelijk te leren, al is het natuurlijk wel moeilijk om écht goed te worden. Tijdens poker in een casino speelt men om geld, maar dit hoef je natuurlijk niet te doen.