Welke soorten kartonnen dozen zijn er allemaal verkrijgbaar?

Kartonnen dozen worden in de praktijk voor tal van uiteenlopende zaken gebruikt. In eerste instantie is het mogelijk om een doos te gebruiken om spullen op te bergen. Daarnaast is het echter natuurlijk ook zo dat er gebruik wordt gemaakt van dozen van karton om zaken in te verzenden. Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde doos is het in ieder geval altijd een must om even voor jezelf te bepalen waarvoor je de doos in kwestie gaat gebruiken. Heb je dat gedaan? Dan weet je meteen ook aan welke eisen deze dient te voldoen. Welke soorten dozen van karton er allemaal verkrijgbaar zijn op de markt laten we je graag hier op deze pagina ontdekken. 

Welke kartonnen dozen bestaan er allemaal? 

In eerste instantie lijken alle kartonnen dozen op de markt nagenoeg hetzelfde te zijn. Pas wanneer we ze meer in detail gaan bekijken kunnen we enkele niet onbelangrijke verschillen opmerken. In eerste instantie is er de kwaliteit en stevigheid van de dozen. Voor opbergdozen en verhuisdozen is het bijvoorbeeld belangrijk dat ze net wat zwaarder en kwalitatiever zijn. Dat is niet het geval voor verzenddozen. Uiteraard moeten deze laatste voldoende stevig zijn, maar daar staat tegenover dat ze ook niet te zwaar mogen zijn. Anders betaal je eigenlijk per definitie veel te hoge verzendkosten. 

Het verschil in eigenschappen waar kartonnen dozen over beschikken beperkt zich uiteraard niet alleen maar tot de kwaliteit en het gewicht van de dozen, integendeel. Voor verhuisdozen geldt bijvoorbeeld dat ze bij voorkeur beschikken over een dubbele bodem. Daarnaast is het vaak eveneens zo dat ze worden uitgerust met handvaten. Dit uiteraard om ze eenvoudiger te kunnen verplaatsen. In ieder geval, de eigenschappen van dozen kunnen dus duidelijk sterk verschillen.

Wat maakt dozen van karton nu precies zo interessant?

Er zijn heel wat interessante voordelen verbonden aan het gebruik van dozen vervaardigd van karton. In eerste instantie spreekt het voor zich dat dergelijke dozen uitstekend te recyclen zijn. Dat maakt ze heel wat milieuvriendelijker in vergelijking met bijvoorbeeld plastic boxen. Daarnaast spreekt het natuurlijk ook voor zich dat dozen gemaakt van karton kunnen worden aangekocht tegen een aantrekkelijk, scherp prijskaartje. Ook de veelzijdigheid waarmee ze ingezet kunnen worden blijkt in de praktijk een niet te onderschatten voordeel te zijn. 

Hoe de aankoopprijs van je kartonnen dozen beperken?

Er wordt in de praktijk in zeer veel verschillende situaties gebruik gemaakt van kartonnen dozen. Dit niet in het minst omdat deze dozen goedkoop te kopen zijn. De aankoopprijs van je dozen beperken is in de praktijk op verschillende manieren mogelijk. In eerste instantie kan het bijvoorbeeld interessant zijn om dozen in grotere hoeveelheden te kopen. Niet zelden worden dozen per stuk aangekocht, maar het is veel interessanter om ze in één keer in een grotere hoeveelheid te bestellen. Op deze manier kan je immers mogelijks rekenen op een kwantumkorting. 

Het spreekt tot slot voor zich dat er ook regelmatig interessante promoties worden aangeboden met betrekking tot het kopen van dozen. Door een klein beetje moeite te doen is het in ieder geval zonder probleem mogelijk om de aankoopprijs van je dozen binnen de perken te houden.